Hopp til innholdet
Ser inn gjennom vinduet på kvinne og mann i sofaen som smiler til hverandre
Det kan være mye penger å spare på brukte møbler.  
Tips- og råd

Slik kan du innrede med brukte møbler

Vi gir deg 5 gode tips til hvordan du kan innrede boligen din med brukte møbler.

Har du nettopp kjøpt deg en leilighet eller drømmer om å bytte ut den slitte sofaen, må du ikke tømme lommeboka for å få tak i det du trenger.

Med litt tid og innsats, kan du spare både penger og miljøet, og samtidig gi hjemmet ditt et unikt preg. I denne artikkelen får du fem gode tips til hvordan du kan gjøre ditt neste møbelkupp og innrede boligen din så rimelig som mulig.

Slik kan du spare penger på møblene dine

1. Sjekk "gi-bort"-sidene på finn.no

Nordmenn gir bort varer på finn.no for flere titalls millioner kroner i året, og det er møbler og interiør som er mest populært. Ofte må du være villig til å fire litt på kvaliteten, men det dukker opp noen skikkelige skatter fra tid til annen også.

2. Sjekk kjøp/salg/bytte-grupper på Facebook

På Facebook er folk mer enn villige til å gi fra seg møbler og andre ting for en billig penge. Alle byer og bygder med respekt for seg selv har sin egen side, bare søk opp plassen du bor i søkefeltet. Det fine med lokale grupper er at du kan hente møbler rett borti gata.

3. Stikk innom loppemarkeder

Den gode gamle kongen av interiørkupp lever i beste velgående. Loppemarkeder arrangeres landet rundt av skoler, idrettslag, korps, borettslag og frivillige organisasjoner. Ikke bare er det sosialt, men sjansene er gode for å finne skatter også – folk er positive til å gi bort eiendelene sine til støtte for en god sak.

4. Spør slektninger

Har onkel Jan en gammel Brno-stol han ikke bruker, sier du? Har den gamle taklampa til bestemor kanskje lyst å melde flytting til en to-roms i byen? Gå på en liten ekspedisjon gjennom huset til tante og bestemor neste gang du er på besøk. 

5. Lag møblene selv

Du trenger ikke være møbelsnekker eller sinnasnekker for å få det til. Egentlig trenger du ikke å snekre i det hele tatt, litt kreativitet holder i massevis. Blant annet kan et skittentøysstativ fra IKEA bli en minimalistisk vedkasse, og en papirkurv kan snus opp ned og bli en kul taklampe.

Les mer